Wie is Wiesje
 
Tijdens mijn studie Rechten in Utrecht ben ik ook twee jaar gaan werken, parttime op een architektenbureau in Bilthoven.Hierdoor heb ik ook tegelijkertijd werkervaring opgedaan. Maar zo vreemd een leven kan lopen.....
Eigenlijk lag het hele juridische gebeuren mij toch niet zo, maar vond ik het zonde om mijn studie op te geven, dus heb ik die wel afgemaakt.Ben in 1988 afgestudeerd in de Bedrijfseconomische richting. Toen ik slaagde kreeg ik van mijn ouders een porseleinoven, want een grote hobby van mij was het zelf maken van porseleinen poppen. 
En dat is het begin geweest van...... een eigen bedrijfje. Mijn opa 
en oma woonden op de Hessenweg in de Bilt en zijn allebei heel oud geworden. Mijn oma kwam met de suggestie dat ik maar eens moest proberen in hun huis een winkeltje te gaan beginnen en dat is ook zo gebeurd. Eerst klein van opzet, maar na twee jaar heb ik het huis van mijn oma gekocht en laten verbouwen tot winkel met atelier. Ik ben toen ook begonnen met het geven van cursussen, eerst nog alleen poppen maken. Toen moest er ook nog een naam voor mijn winkeltje komen en dat was niet zo moeilijk. Mijn eerste pop die ik kreeg voor mijn verjaardag noemde ik Wiesje gelijknamig naar de pop uit het boekje van Nutricia "Wiesje de wollepop". Nog steeds heb ik mijn eerste pop "Wiesje" dus op de gevel van mijn winkeltje staat nu de naam Wiesje.

Nu is het uitgegroeid tot een winkel met atelier en geef ik cursussen in poppen maken, beren maken, keramiek schilderen, In augustus 2002 heb ik Peter ontmoet , wat ik toen niet wist.... maar precies een jaar daarna zijn we getrouwd.
Wij zijn nu samen bezig om ons atelier weer behoorlijk op de kaart te zetten, de winkel is verbouwd, we speuren verschillende beurzen af bezoeken fabrikanten om nieuwe items toe te voegen aan ons assortiment, met als resultaat dat wij onze producten over de gehele wereld betrekken. Maar ook zijn we voortdurend bezig om onze creatieve expressie uit te bouwen.

Overtuig u zelf en blader eens rustig door onze website.
Veel plezier en tot ziens in onze winkel.


Copyright Atelier Wiesje © 2010
 Hessenweg 181A | 3731 JH,  De Bilt 
Netherlands