Beren Workshop


TEDDY BEREN

BEGINNERSWORKSHOP BEREN MAKEN
Op de beginnerscursus beren maken krijgt u een compleet pakket aangeboden, bestaande uit alle materialen en vier lessen voor het maken van een echte mohair beer. Naast mohair bestaan er nog meerdere soorten berenstof, o.a. katoen en viscose, maar kwalitatief is mohair de beste en de mooiste!!
                                                                                  
U heeft voor uw beer maar liefst de keuze uit tien verschillende kleuren mohair, die hiernaast met kleurnummers afgebeeld staan.

Standaard kunt u op deze workshop kiezen uit twee verschillende modellen beren, nl. Jim van 45 cm. groot en Terry van 40 cm. groot (zie de afbeeldingen hieronder ). Jim is een wat modernere beer met wat langere armen en benen, terwijl Terry een echt klassiek model is. 
Beide beren zijn zgn. schijfberen, wat inhoudt dat alle ledematen en hoofd draaibaar zijn. Uw beer krijgt echte glazen shoebutton ogen (zwarte glazen knopjes) en handpalmen en voetzolen van een bijpassende kleur suedine.
Ter keuze kunt u nog een bromstem in zijn buik plaatsen.
Jim 45 cm groot 

Terry 40 cm groot

OPBOUW VAN DE workshop


In de eerste les knipt u het patroon van uw beer en leert u het patroon opleggen op de stof en het uittekenen. U gaat dan beginnen met het snijden van de stof. 
Dit snijden van de stof gebeurt op een speciale manier die gelijk is voor het maken van elk figuur uit een pluche of mohair, zodat u na deze les ook zelfstandig elk ander dier zult kunnen uitsnijden. Voor het uitsnijden van de stof heeft u de rest van de lestijd van de eerste les nodig en een gedeelte van de tweede les.
Het grootste deel van de tweede les wordt gebruikt om het snijden van de beer af te maken en er wordt begonnen met het in elkaar spelden van alle onderdelen van de beer. Ter keuze mag u eerst alle onderdelen van de beer in elkaar spelden en dan met het naaien beginnen of bijv. benen spelden en dan vast beginnen met naaien om te kunnen zien hoe het wordt!!
 
De derde les en een deel van de vierde les worden gebruikt voor het naaien van alle onderdelen en het monteren van de schijven. Dan wordt de beer d.m.v. de schijven in elkaar gezet en gaat u beginnen met vullen.
Uw beer wordt hard opgevuld met fiberfillvulling, zodat de uitstraling ontstaat van een originele oude beer.
De afwerking van de beer bestaat uit het bevestigen van de oogjes en het borduren van neus en mond en dan is uw beer eindelijk klaar om mee naar huis te gaan!! 

AANBIEDING TOTAAL WORKSHOPPAKKET: 
* 0,25 mtr. mohairstof in kleur naar keuze
* patroon beer Terry of beer Jim naar keuze
* suedine voor handpalmen en voetzolen in 
   bijpassende kleur
* set houten schijven
* zwarte shoebutton oogjes 
* fiberfillvulling
* 4 lessen van elk 2 uur 

voor vragen of opmerkingen kunt u ons mailen 


Atelier Wiesje © 2008
3731 JH, Hessenweg 181A | De Bilt |+31 30 220 4297
Netherlands