Keramiek Workshop


Workshop Keramiek

workshop keramiek schilderen en speeldozen maken:
Beide workshopsen beginnen met het uitzoeken van het keramische beeld dat u wilt gaan schilderen. Op de speciale keramiekplanken in de winkel vindt u een ruime keuze aan allerlei soorten beelden. Naast de gewone beelden vindt u er o.a. ook berenlampjes, een pompoenhuislamp, een voetbalberenspaarpot, klokken voor kinderkamers, tuinkransen etc.
Op de "speeldozenplank" kunt u kiezen uit diverse speeldozen.
Alle beelden en speeldozen zijn al geschuurd en gebakken, zijn dus schilderklaar, voor zowel op workshop als thuis.
Keramiek wordt geschilderd met een aan de lucht drogende acrylverf. Wij hebben hiervoor een Amerikaanse verflijn van Doc Holliday, speciaal geschikt voor keramiek, maar uiteraard, net als andere acrylverven, ook te gebruiken op hout, steen, papier etc.. In deze verlfijn vindt u ook vele zgn. 'special products' die de basisverf bijzondere eigenschappen geven,o.a. parelmoer, glans, craqueleer etc..
Tevens patina's en metallics verkrijgbaar. 
Onze ervaring is, dat de Doc Holliday verven zeer goed dekkend
schilderen op keramiek en bijzonder zuinig zijn in gebruik!
(van deze verflijn vindt u in de winkel een speciale folder)
Pompoenhuis
Jan wind
Ganzen
Zonnebloemkrans

Het aantal workshopdelen wat u nodig heeft om uw beeld te schilderen
hangt o.a. af van de grootte en bewerkelijkheid van het beeld.
Vandaar dat u de eerste les het beeld + de eerste workshopavond afrekent en verder iedere les apart betaalt. Prijs van een workshopdeel van 2 uur is € 8,50. Dit is inclusief gebruik van alle verven, special products, lak, gebruik van penselen en koffie of thee. Als uw beeld klaar is, rekent u de nog eventuele bijkomende kosten af. Hierbij moet u denken aan bijv. snoertjes en lampjes, wijzers en klokmechaniekje, draaischijf en muziekdoosje, voor zover van toepassing op uw object.
Wat leert u op de workshop?
Op workshop leert u verschillende schildertechnieken, die u op allerlei keramische, maar ook houten, objecten kunt gebruiken.
Bijvoorbeeld 'drybrushen' een techniek die u leert diepte in uw schilderwerk te brengen over een bestaande kleur heen. Geeft schaduweffecten en u kunt er onderdelen mee benadrukken qua kleur.
Patineren, het zgn. oud maken van een object. Over een bestaande kleur heen werkt u met patina om het object zo een antiek uiterlijk te geven. Patina's in verschillende kleuren verkrijgbaar.
Verder leert u het gebruik van alle 'special products' uit onze verflijn. O.a. de fingertip metallics, glitters, sneeuw etc. U kunt alles toepassen zover uw fantasie rijkt!! 
                                       
SPEELDOZEN
Aangezien speeldozen bijzondere keramische objecten zijn, geldt voor de speeldozen ook het bovenstaande betreffende het schilderen met bijzondere technieken. De speeldozen zijn er in diverse uitvoeringen, waarvan u in deze folder vast een klejne selectie vindt. Naast dus het schilderen van de speeldoos leert u de draaischijf en het speeldoosmechaniek te bevestigen. 
De speeldozen worden opgedraaid met een sleuteltje, draaischijf of werken via een trekkoordje, maar altijd zonder batterijen. 
Er is een ruime keuze in allerlei melodietjes, uiteraard voor bij de kerstspeeldozen speciale kerstmelodietjes
Twee verschillende uitvoeringen van de speeldoos "Huiskamer van de kerstman".
Kerstmannetje + -vrouwtje of helpertjes dansen rond op de muziek
voor vragen of opmerkingen kunt u ons mailen

Atelier Wiesje © 2008
3731 JH, Hessenweg 181A | De Bilt |+31 30 220 4297
Netherlands