Porselein Workshop


ALGEMENE WORKSHOPFORMATIE 
Op de workshop leert u alle grondbeginselen van het maken van een echte porseleinen pop, d.w.z. u leert het schuren van het ongebakken porselein (de zgn. greenware), het uitsnijden van de oogjes uit het ongebakken materiaal en het geheel “bakklaar” maken voor de porseleinbrand op 1220 gr. C.
Nadat alle onderdelen van de pop gebakken zijn, leert u het beschilderen van het gebakken porselein. Het gezichtje, de armpjes en de benen worden dan geblusht in en speciale huidskleur en dan wordt een extra beschildering aangebracht in de vorm van wangetjes, het mondje en de wenkbrauwen.
Ook de beschildering wordt gebakken (op 720 gr. C.) zodat deze altijd kleurecht is en blijft!

Nadat alle beschilderingen is ingebakken, worden de ogen ingezet, het pruikje opgelijmd en de pop wordt in elkaar gezet.
Aan het einde van de vier lessen is u pop dus klaar, maar ongekleed. Wilt u zelf uw pop ook aankleden, dan hebben wij hiervoor een grote collectie kledingpatroontjes. Wilt u kleding bestellen, dan kan dit ook. De kleding wordt dan in de door u gewenste stof en kleur op maat voor uw pop gemaakt!
Hoe is de workshop ingedeeld 
De verschillende stappen van het maken van een porseleinen pop kunnen niet direct na elkaar worden uitgevoerd. Vandaar dat de workshop is verdeeld over vier avonden of ochtenden van elk 2 uur workshop
De eerste workshop avond
De eerste keer begint u met het schuren van de ongebakken armen en benen van de door u van tevoren uitgekozen pop. Deze ledematen worden in de week volgend op uw eerste workshop deel gebakken. 
Ook ontvangt u nu het patroon en de stof voor het lijfje van uw pop, het is de bedoeling dat u dit thuis maakt en voor het vierde workshopdeel waarin u de pop afmaakt eventueel laat controleren, zodat u zonder problemen in het vierde workshopdeel verder kunt.
De tweede workshop avond 
De tweede keer schuurt u het hoofdje en worden de oogjes uitgesneden. Afhankelijk van de tijd die u hiervoor nodig heeft, worden de armen en benen beschilderd.
De derde workshop avond 
De derde keer maakt u het schilderwerk voor het hoofdje af en schildert u eventueel het restant van uw tweede workshopdeel. U heeft op deze derde workshopdeel in principe al het basiswerk voor uw pop klaar. Eventueel kunt u vast een keuze maken voor pruikje en ogen.
De vierde workshop avond 
De vierde keer is het langste deel van de hele workshop in onderling overleg wordt er iets vroeger gestart of iets langer doorgewerkt, zodat iedereen een complete pop mee naar huis kan nemen.
WAT KOST EEN workshop POPPEN MAKEN 
Gemiddeld bedraagt de prijs voor het maken van een porseleinen pop op workshop Euro 70,00. De prijs is afhankelijk van de door u gekozen pop, zo is het maken van een grote pop (bijv. 75 cm) duurder dan het maken van een kleine pop (bijv. 35 cm) 
Ook kan de door u gekozen huidskleur van de pop een kleine prijstoeslag met zich meebrengen. Bij opgave van de door u gekozen pop krijgt u vooraf een prijsopgave van het workshopbedrag.
Het workshopgeld omvat het lesgeld voor de vier workshopdelen elk van 2 uur minimaal; de greenware van de pop (dit is het ongebakken porselein) en het patroon en stof voor het maken van het bijbehorende lijfje. 
Verdere accessoires als ogen, pruikje, wimpers, schoentjes en kleding worden apart berekend. In de accessoires zijn zoveel verschillende prijsklassen denkbaar dat dit niet in het workshopgeld is te omvatten, ook al omdat iedere klant een andere keuze maakt. 
Als u tijdens het uitzoeken van u pop de ook een keuze maakt voor de accessoires nemen wij het mee in de prijsopgave.
Atelier Wiesje © 2008
3731 JH, Hessenweg 181A | De Bilt |+31 30 220 4297
Netherlands