Reborn Workshop


Reborn Workshop
Algemene Workshop
Wat leert u op de rebornworkshop 
Op de workshop leert u alle grondbeginselen van het maken van een echte reborn pop, d.w.z. u leert het schilderen van het vinyl zowel aan de binnenzijde (aders en rimpels) als mede de buitenzijde Het gezichtje, de armpjes en de benen worden geblusht in en speciale huidskleur en dan wordt een extra beschildering aangebracht in de vorm van wangetjes, het mondje en de wenkbrauwen, evenals levensecht vinger- en teennageltjes. Ook worden de oogbollen uitgesneden uit het vinyl.
Nadat alle onderdelen van de pop geschilderd zijn wordt het haar geïmplanteerd of wordt er een pruikje opgeplakt. Hierna worden de ogen in het hoofdje gezet. Ook kunnen nu de wimpers worden aangebracht.
De onderdelen van de pop worden nu gevuld en op het juiste gewicht gebracht. Dit gebeurt met fiberfil en een granulaat. Hierna worden het hoofdje, armen en benen aan het lijfje gezet.
Aan het einde van de workshop is u pop dus klaar, maar ongekleed. Wilt u zelf uw pop ook aankleden, dan hebben wij hiervoor een grote collectie kledingpatroontjes. Wilt u kleding bestellen, dan kan dit ook. De kleding wordt dan in de door u gewenste stof en kleur op maat voor uw pop gemaakt!

Hoe is de workshop ingedeeld 
De verschillende stappen van het maken van een reborn pop kunnen niet direct na elkaar worden uitgevoerd. Dit in verband met het drogen van lijm en verf. verdeeld over een aantal dag delen. Het aantal is afhankelijk is van de door u gekozen techniek zoals het implanteren van het haar of het plakken van een pruikje. 
Ook de huidskleur is van belang, dit i.v.m. het aanbrengen van meerdere lagen.

De eerste workshopdeel 
U begint met het schoonmaken van het hoofdje, armen en benen en snijdt u de ogen uit het vinyl en worden de neusgaatjes open gemaakt. en de pop van binnen te beschilderen. en het tekenen van de adertjes
Het  tweede workshop deel Gaat u de huid laagjes aanbrengen. Ook wordt er aandacht besteed aan het rooten van het haar en met een duidelijke instruktie kunt u dit thuis verder afmaken. 
Het derde workshopdeel 
Wordt het haar gestyld en de ogen ingezet en de ogen ingezet. De pop onderdelen worden op gewicht gebracht.
 
Het vierde workshopdeel 
Dit is het moment dat de gehele pop in elkaar wordt gezet. Natuurlijk heeft u in de tusse tijd al nagedacht over de kleding van de pop en als u deze dan ook meeneemt dan is de pop klaar om gekleed mee naar huis te gaan