<< Vorige - Volgende >>


7817 - Sculpting : Super Sculpey modelleer klei -Soon available


Deze polymeerklei is populair en is Secrist eerste keus in alle reborn ontwerpen

Artikelcode: 7817


Super Sculpey Modelleer Klei

De polymer klei die ook Vickie Reid gebruikt in de Sculpting DVD.

Details: 
Deze polymer klei is populair bij vele modelleerders en alle Secrist reborn babys zijn hiermee gemodelleerd. Super Sculpey is verpakt in een doos van 1 pond. 
U heeft ongeveer één pond klei nodig om een hoofdje te modelleren op een Secrist vorm. Sculpting Form Tips & Suggestions:

Het bakken van Super Sculpey
Plaats het ongebakken object (hoofdje en/of ledematen) in de oven. Zet de oven aan en laat deze dan voorverwarmt tot 275 °F/135 °C en laat bij het opwarmen van de oven het object in de oven. Zodra de oven de juiste temperatuur heeft bereikt bak het object nog eens 15 minuten. Wanneer de baktijd wordt gebeëindigd laat de oven volledig afkoelen alvorens het  object te verwijderen uit de oven. Als u het object verwijdert uit de oven terwijl deze nog heet is kan de klei barsten. Als u de Real Eyes Brand Doll Eyes (het enige merk Secrist verkoopt) gebruikt in uw object dan hoeft u zich niet ongerust te maken over het veranderende kleuren of het smelten!

Doel 
De Sculpting Foundation is opgericht om modelleerders te helpen meer symmetrische babyhoofden te maken en in een kortere tijd te kunnen modelleeren. De ervaren modelleerders zoals Vickie Reid kunnen een volledig babyhoofd in ongeveer 60 minuten letterlijk modelleren met gebruik van de modelleer vorm van Secrist. 


Het begrip van de Polymeer klei.
Als u klei op water basis op een handdoek zou plaatsen zou u opmerken dat het water in de klei in de handdoek trekt. Indienu het een langere tijd op de handoek zou laten staan zal de klei gaan barsten als gevolg van het uitdrogen. Het water is wat de klei zacht houdt. Op zo'n zelfde wijze gebeurd dit ook met een polymeer klei echter het water is dan een  plastificeermiddel. En net als het water in de klei op water basis kan het plastificeermiddel uit de polymeerklei trekken. Als teveel plastificeermiddel de polymeerklei trekt zal ook deze beginnen te barsten. Als u wenst om de werktijd van uren aan misschien dagen uit te breiden  moet u een barrière tussen de lucht en de klei plaatsen. De meeste mensen zullen een plastic zak over de natte klei heen doen om te voorkomen dat het uitdroogd. Op die manier kunt u de klei werkbaarhouden voor verscheidene weken. 


Verhinder het Barsten 
De polymeer klei is niet op water basis maar zij kunnen op een bepaalde manier ook uit droog en barsten als deze niet is afgedekt. Het plastificeermiddel kan de klei verlaten door de klei in contact te brengen met poreuze oppervlakte. Één van de grote voordelen bij het gebruik van polymeer klei op onze modelleer vormen is dat u tot 2 weken aan uw babyhoofd kunt werken zonder deze tehoeven af te dekken. Als meer tijd nodig heeft zult u de klei wel moeten afdekken om te voorklmen dat deze kan gaan barsten hierdoor kunt u nog maanden de klei bewerken. het afdekken kunt u doen met bijvoorbeeld aluminiumfolie. De aluminiumfolie is niet-poreus zodat het plastificeermiddel niet uit de klei onttroken wordt dus niet kan uitdrogen. Als u van plan bent het hoofd in minder dan 2 weken te voltooien en te bakken toen zult u dit helemaal niet nodig hebben. Zodra de polymeerklei volledig wordt gebakken wordt het ondoordringbaar de klei wordt dan zeer duurzaam en langdurig. Een ander idee voor het creëren van een barrière is de eerste laag van klei op de vorm aan te brengen en dan te bakken. Deze eerste laag zou ongeveer 0.3 cm dik moeten zijn. Een Pasta klei machine werkt zeer goed om klei bladen van deze dikte te maken. Zodra de eerste laag is gebakken kunt u de tijd nemen zolang als u nodig heeft om de twede laag van 0.3 cm toe te voegen en te modelleren.
Uw eerste laag van gebakken klei nu wordt uw barrière. Als u een baby met open ogen wilt wees er dan zeker van de vrijgehouden ruinte voor de ogen in de eerste klei laag.

Het verhinderen van Verkleuring in de Klei 
Houd uw handen schoon op elk moment wanneer modelleerd. gebruik een handoek om uw handen regelmatig af te vegen zodat het eventuele vuil en huidvocht niet op uw werkstuk kan komen. Als er vuil op uw werkstuk terecht komt is het bijna onmogelijk om dit te verwijderen.

De Oven Thermometer 
Vertrouw de thermometer van de oven zelf niet, de temperatuur afwijking kan wel eens te groot zijn. Gebruik een oven thermometer die je op de bakplaat zet zodat de temperatuur meting veel nauwkeurige is. hiermee voorkom je dat de themperatuur te hoog is en dat je werkstuk verkleurd.Copyright Atelier Wiesje © 2010
Hessenweg 181A | 3731 JH, De Bilt |+31 30 220 4297
Netherlands 
-Soon available

Aantal